HTML

Angoltanár Szeged

Angol magántanár Szegeden! 30 éves férfi nyelvtanár angol tanítást vállal Szegeden, saját irodában. Hívj és megbeszéljük a részleteket: 70/2950255

Facebook - Twitter

Friss topikok

Linkblog

Amit az ECL nyelvvizsgáról tudni kell - Középfok, írásbeli rész

2011.04.10. 15:37 angoltanarszeged

Az ECL nyelvvizsgát sok diplomaszerzés előtt álló diák választja, mivel a felsőoktatási intézmények elfogadják, és nem utolsósorban azért, mert nincs benne nyelvtani teszt. Na de nem úgy kell elképzelni, hogy egyszerűen kihagyták belőle, az egész vizsga szerkezete más mint például az Origó nyelvvizsgáé, amiben van teszt. Úgy gondolom ez a vizsga a kevésbé analitikus 'matekos' gondolkodású vizsgázóknak való inkább, azoknak, akik bár nem szeretnek nyelvtani szabályokat betanulni, de érdekli őket a nyelv, olvasgatnak, filmeket néznek, akivel lehet szóba állnak stb. és innen-onnan képesek felszedni szavakat, kifejezéseket amiket utána be tudnak építeni a fogalmazásaikba. Az írásbeli vizsga két részből áll, azon belül is két-két feladat van.

A szövegértési feladat során arról kell bizonyságot tenned, hogy képes vagy újságcikkekből, hivatalos iratokból vagy éppen magánlevelekből kihámozni a lényeget, vagy éppen egy adott kérdésre a pontos választ. Témáját tekintve az egyik szöveg közéleti, míg a másik valamilyen módon valaki vagy valakik személyes véleményéhez, érzéseihez stb. kapcsolódik.

A fogalmazási feladatnál meg kell mutatnod, hogy képes vagy írásban megnyilvánulni a hétköznapi élet dolgaihoz kapcsolódó témákban. És persze mindezt érthetően, helyesen és világosan. Az első szöveg lehet például egy hivatalos levél, amit a nemrég a szomszédságunkba költözött diszkó tulajdonosának írunk, és panaszkodunk a lármára és a piszokra, végül felhívjuk a figyelmét, hogy feljelentjük, ha nem történik változás. A második szöveg személyes, például egy levél rokonnak, barátnak amelyben
gratulálunk/részvétünket fejezzük ki valamilyen eseményhez kapcsolódóan, vagy leírjuk az érzéseinket és a gondolatainkat egy könyvvel, filmmel , közös nyaralással stb. kapcsolatban.

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvvizsga ecl

A bejegyzés trackback címe:

https://angoltanarszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr942814445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása